Skaldyti raudonieji lęšiai Red Lentils, Sattva Foods, 500g
Raudonieji lęšiai, skirti dalui, užtepėlėms ir kitiems patiekalams gaminti.
Kokybiškas augalinių baltymų šaltinis.
Raudonieji lęšiai yra kilę iš Turkijos, tačiau jie yra neatsiejama Indijos virtuvės dalis. Juose yra daug vitaminų, skaidulų, baltymų ir mineralų, tokių kaip selenas, cinkas, fosforas ir geležis. Lęšiai natūraliai neturi glitimo.
Raudonieji lęšiai yra visaverčiai baltymai, todėl juos labai mėgsta vegetarai ir veganai, kurie jais mėgsta pakeisti mėsą.
Lęšiai neturi odelės, todėl nesukelia pilvo pūtimo problemų kaip kitų rūšių lęšiai. Be to, jų nereikia iš anksto mirkyti, juos lengva išvirti ir sumaišyti, kad gautųsi vientisa košė.
Raudonieji lęšiai puikiai tinka padažams tirštinti, vietoj marinuotų agurkų ir gardžioms pikantiškoms užtepėlėms gaminti. Jais galima pagardinti karštas ir šaltas salotas ar keptas daržoves. Iš jų galima gaminti sriubą. Jie tinka pikantiškiems blynams gaminti, pavyzdžiui, galite juos sumaišyti su kiaušiniu arba tarkuotu sūriu bei kepti keptuvėje.
Rekomenduojamas vartojimas:
Raudonuosius lęšius nuplaukite vandeniu ir suberkite į puodą. Užpilkite lęšius vandeniu santykiu 1:2 (vienas puodelis lęšių ir du puodeliai vandens). Neuždengtame puode virkite apie 7-12 minučių. Išvirę raudonieji lęšiai įgaus šiek tiek geltoną spalvą. Įberkite druskos ir išmaišykite.
Sudedamosios dalys: Raudonieji lęšiai, skaldyti.
Supakuota aplinkoje, kurioje pakuojami riešutai, gliuteno turintys produktai, sezamo sėklos, kviečiai, soja ir garstyčios.
Maistinė vertė (100g): Energetinė vertė: 954/318 kcal; riebalai: 1,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 0,1g; angliavandeniai: 56,3 g, iš jų cukraus: 0,1g; baltymai: 23,8g; druska: 0,0g; skaidulos: 5,0 g
Laikymo sąlygos: neatidarius laikyti kambario temperatūroje. Atidarius laikyti sandariai uždarytoje pakuotėje, sausoje vietoje, atokiai nuo saulės spindulių.
Grynasis kiekis: 500 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Kilmė: Indija