Truputį pakepintos suteikia pikantišką, kartoką, salstelėjusį skonį. Puikiai tinka dalų ir vegetarinių patiekalų pagardinimui.
Skonis: saldus, šiltas.
Aromatas: saldus, pelėsinis.
Intensyvios ir saldžiarūgštės ožragės sėklos puikiai tinka kariui gaminti. Aromatingos, klevų sirupo skonio ožragės sėklos yra gardus priedas prie daugelio pikantiškų patiekalų. Laikykite jas virtuvės spintelėje, kad suteiktumėte skonio viskam - nuo padažų iki troškinių.
Suteikia patiekalams kartumo. Dedama į daržovių patiekalus, sriubas bei užkandžius. Dėl švelniai kartaus skonio, patariama naudoti nedideliais kiekiais. Kad atsiskleistų prieskonio naudingosios savybės ir suteiktų maistui charakteringą skonį, jos turi būti pakepintos aliejuje. Šios ožragės sėklos tinkamos daiginimui (daigelių nuotraukos kairėje).
Ožragė (methi) – Trigonella fenumgraecum – priklauso ankštinių šeimai. Mėgstamas indų augalas. Jo kvadratinės formos, rudai smėlinės spalvos sėklos nepakeičiamos gaminant daugelį daržovių patiekalų bei užkandžių.
Ožragės sėklos kartu su to paties pavadinimo augalo lapais yra pagrindiniai indų virtuvės ingredientai. Sėklos, dar žinomos methi pavadinimu, yra šiek tiek kartaus ir labai aromatingo skonio. TRS Mehti ožragės sėklos gali būti sumaltos ir tiesiogiai dedamos į maistą. Aromatingas sėklas naudokite vištienos masaloms, kariui su bulvėmis ir špinatais bei chana masala (daržovių patiekalui su avinžirniais).
Skonis: saldus, šiltas.
Aromatas: saldus, pelėsinis.
Maistinės vertė (100g):
energetinė vertė (323 kcal), bendras baltymas (23 g), riebalai (6,41 g), angliavandeniai (58,35 g), skaidulos (24,6 g), vitaminas C (3 mg), tiaminas (0,322 mg), riboflavinas (0,366 mg) Niacinas (1 640 mg), vitaminas B6 (0, 600 mg), folio rūgštis (57 mg), vitaminas A (60 TV), kalcis (176 mg), geležis (33,53 mg), magnis (191 mg), fosforas (296 mg), kalis ( 770 mg, natrio (67 mg), cinko (2,50 mg).
Alergenai: šis produktas pagamintas įmonėje, kurioje apdorojami maisto produktai, kurių sudėtyje yra žemės riešutų, medžių riešutų, sojos, pieno, kviečių ir sezamo.
Laikymas: Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.