Šio kario medžio lapai skinami ištisus metus ir yra svarbus prieskonis ir daržovių ingredientas Indijos subkontinento virtuvėje.
Dėl savo būdingo skonio, kario lapai dažnai įtraukiami į ankštinius patiekalus ir dalo sriubas.
Kvapiosios murėjos lapeliai naudojami troškiniuose ir kituose virimo reikalaujančiuose patiekaluose, sriubose. Suteikia labai savitą ir subtilų skonį bei aromatą. Ruošiant patiekalą, kvapiosios murėjos lapeliai yra dedami į riebalus ir skrudinami, kol tampa trapūs ir traškūs. Karštuose riebaluose yra atgaivinamas jų aromatas. Šiaip „curry" lapeliai virdami suminkštėja, skirtingai, nei, pavyzdžiui, laurų lapai, ir puikiai gali būti suvalgomi, tačiau siekiant estetinių sumetimų, galima juos išgraibyti. „Curry" lapų į patiekalą galima dėti gerokai daugiau, nei laurų lapų.
Kvapiosios murėjos lapeliai gerina virškinimą ir kraujo apytaką dubens organuose, kepenų veiklą, tulžies išsiskyrimą. Šiek tiek dezinfekuoja. Skatina prakaitavimą, dėl to per karščius apsaugo kūną nuo perkaitimo. „Curry" lapai garsūs savo antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis dėl tik jų sudėtyje esančio ir tik jiems būdingo alkaloido - karbazolio.
* Iš ekologinių žemdirbystės ūkių.
Alergenai: Sudėtyje pažymėti paryškintai (jei yra).
Kilmės šalis: Indija, Šri Lanka
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 5 g., 45 g, 100 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės
Gamintojas: Cosmoveda, Vokietija
45 g
100 g