Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams puikų aromatą ir skonį. Tinka visų rūšių patiekalams, į kuriuos dedami švieži česnakai.
Skonis: aitrus, kartaus, saldus, sutraukiantis, sūrus.
Virya: šilta.
Vipaka: aštri.
Poveikis tridošai: V ↓ P ↑ K ↓
Česnako maistinės ir naudingosios savybės yra dėl itin turtingos cheminės sudėties. Vandens jame daug mažiau (60-64%) nei kitose daržovėse, angliavandenių (daugiau nei 20%) ir azoto medžiagų (apie 7%) daugiau nei svogūnuose. Skaidulų kiekis yra 0,7%. Česnako svogūnėliuose yra 35-42% sausųjų medžiagų, tai siejama su dideliu kiekiu inulino (20-27%), kuris, veikiamas skrandžio rūgščių, virsta žmogaus organizmui vertingu cukrumi – fruktoze. Svogūnėlėse taip pat yra 6–8 % žalių baltymų, 0,5 % redukuojančių cukrų ir apie 5 % riebalų.
Naudojimas: Džiovinti česnakų milteliai suteikia valgiams puikų aromatą ir skonį. Tinka visų rūšių patiekalams, į kuriuos dedami švieži česnakai.
Sudėtis: džiovinti česnakų milteliai.
Alergenai: supakuota aplinkoje, kurioje laikomi žemės riešutai, sezamo sėklos, gliuteno turintys produktai, kviečiai, pieno milteliai, soja ir garstyčios.
Kilmės šalis: Indija
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje
Grynasis kiekis: 50 g
Geriausia iki: žiūrėti ant pakuotės