Tai susmulkinti raudonieji aitriosios paprikos pipirai. Jie naudojami daugelyje indiškų patiekalų kaip prieskonis, suteikiantis prieskonių, skonio ir spalvos.
Smulkintomis aitriosiomis paprikomis galima apibarstyti sriubas, makaronus, picas ir bet kokius patiekalus, kad būtų aštriau!
Susmulkinta aitrioji paprika itin aštrūs susmulkinti raudonieji pipirai arba raudonųjų pipirų dribsniai - tai prieskonis, sudarytas iš džiovintų ir susmulkintų raudonųjų aitriųjų paprikų. Šis prieskonis dažniausiai gaminamas iš kajeno tipo paprikų.
Ypač aštrūs smulkinti čili pipirai yra labai aštrūs. Įdėtos į karštą aliejų ir pakepintos jos patamsėja ir suteikia patiekalui gardų skonį.
Maistinė vertė 100g:
Energija (Kcal) - 282Kcal
Baltymai - 13g
Riebalai - 14 g, iš jų sočiųjų riebalų rūgščių - 2,5 g
Angliavandeniai - 50g, iš jų cukraus - 7,2 g
Skaiduloinės medžiagos - 35 g
Sudėtis: susmulkintos aitriosios paprikos.
Saugojimas: Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.