Katalogas
Juodoji druska Kala Namak, smulki, ekologiška, Cosmoveda, 100g
Prekės ženklas: Cosmoveda
Ekologiška Ekologiška
Juodoji druska Kala Namak, smulki, ekologiška, Cosmoveda, 100g
  • Juodoji druska Kala Namak, smulki, ekologiška, Cosmoveda, 100g

Juodoji druska Kala Namak, smulki, ekologiška, Cosmoveda, 100g

Prekės ženklas: Cosmoveda
Ekologiška Ekologiška

Ajurvedos juodoji druska, dar vadinama Kala Namak, yra ypatinga akmens druska iš Ajurvedos tradicijos, kuri naudojama vietoj druskos arba kaip aromatingas prieskonis. Dėl juodojoje druskoje esančių sieros junginių ši druska turi stiprų aromatinį skonį, suteikiančią puikų užbaigimą, ypač bet kokiems Azijos virtuvės patiekalams.

Akmens druskos kristalai yra tiesiogiai sumalami, todėl išsaugoma daug vertingų ingredientų. Tada jis keletą valandų kaitinamas sunkiuose moliniuose puoduose kartu su vertingais ajurvediniais vaisiais Amla ir Haritaki. Vertingos vaisių sudedamosios dalys su druska susijungia iki rausvai rudų, sieros kvapo kristalų. Druska yra natūrali ir turi daug svarbių mineralų.

495 €

Pirkdami šią prekę Jūs galite gauti 4 lojalumo taškų lojalumo taškų. Jūsų krepšelyje iš viso bus 4 lojalumo taškų , kuriuos galėsite konvertuoti į nuolaidų kodą, kurio vertė 0,12 €.

Prieinamumas: Laikinai neturime
Prekės kodas: 10720/2
Laikinai neturime


Euro žalias lapas

Juodoji druska (Kala Namak) – tai vulkaninės kilmės akmens druska, kuri buvo naudojama jau senovės Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis pasižymi rusvai pilka spalva (kartais pilkai rūda ar tamsiai violetine) bei aitriu kvapu, primenančiu išvirtų kiaušinių kvapą. Skonis yra sūrus, tačiau savo stiprumu skiriasi nuo įprastos druskos, o patiekalams suteikia virtų kiaušinių skonį.

Juodoji druska plačiai vartojama Indijos virtuvėje, tačiau ją galima naudoti gaminant ir kitus patiekalus, kuriems šis produktas suteiks nepakartojamą bei originalų skonį. i randama Indijoje ir plačiai naudojama indų virtuvėje kaip prieskonis. Juodoji druska beriama į salotas, chaats (indiškas patiekalas), raitas (indiškas patiekalas) ir daugybę kitų aštrių indiškų patiekalų.

Malta juodoji druska yra gražios rožinės spalvos, tačiau įdėta į karštą patiekalą ji pajuoduoja, todėl ir vadinama juodąja.

Geležies sulfatas juodajai druskai suteikia tamsiai violetinės spalvos atspalvius. Vandenilio sulfatas suteikia ypatingą pikantišką kvapą ir skonį patiekalams.

Juodoji druska išgaunama iš senovinių ugnikalnių ir labai plačiai vartojama Indijos, Pakistano, Japonijos, Prancūzijos, Pietų Azijos virtuvėse.

Puikiai tinka visiems sportuojantiems ir dirbantiems sunkų fizinį darbą. Įprasti juodosios druskos kiekiai nesulaiko organizme vandens, žymiai mažiau nusėda sąnariuose.

Kala namak druska yra vertinama vegetariškoje ir veganiškoje virtuvėje, ypač tais atvejais, kai norima suteikti patiekalams kiaušinio skonį pvz. gaminant tofu ar salotas.

Naudojimas:

Ajurvedos juodoji druska puikiai tinka sriuboms, daržovių patiekalams, padažams ir salotoms pagardinti. Naudokite ją be įprastos valgomosios druskos ir įpilkite po virimo, kad išliktų ingredientai. Dėl stipraus būdingo skonio rekomenduojame naudoti taupiai. Tinkamu kiekiu naudojama Ajurvedos juodoji druska suteiks egzotiškų patiekalų puikų ir skanų prisilietimą.

Juodosios druskos įmaišius į grietinę gaunami majonezo skonio padažai. Tobulai skanina šviežias salotas, užkandžius, kepintus riešutus, agurkus su jogurtu - raitas (tarpinis variantas tarp šaltibarščių ir baltos mišrainės), vaisių čatnius (garnyrus), dedama į masalas (prieskonių mišinius).

Juodoji druska puikiai dera su jogurtu ir sūriu, arbūzais ir mangais.

Ajurvedoje juodoji druska yra laikoma prie šildantį poveikį turinčių prieskonių, pasižymi šildančiu ugnies poveikiu, turi vidurius laisvinančių ir antiseptinių sąvybių. Ji didina pita ir kapha, mažina vata došas. Naudojama gydant vidurių putimą ir skrandžio ligas (mažina skrandžio rūgščių išsiskyrimą) bei skydliaukės veiklą, vartojama virškinimui gerinti, žarnyno peristaltikai sustiprinti, dujų kaupimuisi žarnyne sumažinti,  anemijai (mažakraujystei) gydyti, regėjimui gerinti. Ajurveda juodosios druskos rekomenduoja turėti kiekvienoje namų vaistinėlėje.

Esant galvos skausmui, sukeltam sinusito, sumaišykite pusę šaukštelio juodosios druskos su puse stiklinės šilto vandens ir lašinkite  po 5 lašus į kiekvieną nosies švervę.

Esant dehidratacijai  išgerkite stiklinę vandens su žiupsneliu juodosios druskos ir puse šaukštelio citrinos sulčių.

Esant gerklės uždegimui padeda skalavimas su puse  arbatinio šaukštelio juodosios druskos, arbatinio šaukštelio ciberžolės ir  viena stikline karšto vandens.

Ingridientai:

Ajurvedos juodoji druska, malta

Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje, sausoje vietoje

Kilmė: ne ES žemės ūkis

Gamintojas: Cosmoveda, Berlynas, Vokietija

Kilmės šalis:
ne ES
Gamintojo šalis:
Vokietija
Svoris / Kiekis:
100 g
Panašios prekės
Laikinai neturime
Veganiška Veganiška
Autentiška ajurveda Autentiška ajurveda
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Ajurveda24 rekomenduoja
Laikinai neturime
Laikinai neturime
Autentiška ajurveda Autentiška ajurveda
Laikinai neturime