Spindulinės (moong dal chilka) pupuolės labai lengvai virškinamos, tinka visai šeimai - ir vaikams, ir senjorams. Skaldytos.
"Mung Dal Chilka" turi daug baltymų ir geležies, todėl yra ideali energijos papildymo priemonė vegetariškai mitybai.
Tai suskaldytos mung pupelės (moong) su kreminės spalvos vidumi ir nepažeistu natūraliu žaliu lukštu. Išverda greičiau nei sveikos mung pupelės. Suminkštėjusios jos sutirštėja ir sukuria gardų, sodrų padažą. Indijoje jos paprastai laikomos maistingesnėmis, o "Mung Dal Chilka" turi daug baltymų ir geležies, todėl yra ideali energijos papildymo priemonė vegetariškai mitybai.
Spindulinės (moong dal chilka) pupuolės labai lengvai įsisavinamos, tinka visai šeimai, ir vaikams, ir senjorams.
Prieš naudodami pamerkite pupuoles 3-6 valandom į vandenį (geriausia palikti per naktį).
Šiame maiste yra mažai sočiųjų riebalų ir natrio bei labai mažai cholesterolio. Tai taip pat geras baltymų, tiamino, niacino, vitamino B6, pantoteno rūgšties, geležies, magnio, fosforo ir kalio šaltinis, labai geras maistinių skaidulų, vitamino C, vitamino K, riboflavino, folatų, vario ir mangano šaltinis.
Mung pupeles galima valgyti tiek virtas, tiek žalias. Jos puikiai tinka salotoms, sriuboms ir pagrindiniams patiekalams kaip daržovės ir mėsa.
Mung pupelės iš organizmo padeda šalinti toksinus ir palaikyti normalią kepenų veiklą. Jose yra daug lengvai virškinamų baltymų ir vitaminų A, B, C ir E, taip pat mineralinių druskų. Mungų pupelės padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat turi daug antioksidantų, kurie saugo nuo širdies negalavimų.
Maiatinė vertė 100g:
Energinė vertė: 1188 Kj / 335 kcal
Riebalai: 1,2 g
Sotieji riebalai: 0,3 g,
Angliavandeniai: 3,5 g: 55.5g
Cukrus: 0 g,
Baltymai: 24,3 g,
Skaidulinės medžiagos: 11,1 g,
Druska: 0 g.
Sudėtis: skaldytos žaliosios Mung pupelės.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje, tamsioje vietoje.